Inaugurem fòrum de partides d’escacs

Hola bones nois i noies!

Desde el club fa dies que teníem l'idea de posar partides, per a que nosaltres els que som aficionats als escacs poguèssim comentar-les i fer com una espècie de fòrum, a nivell de publicar una partida i fer comentaris de les idees en diferents moments de la partida.

Pensem que pot ser interessant i que uns podem aprendre d'altres, així que en principi posarem una partida cada setmana i segons l'acceptació que tingui doncs ja veurem com segueix.

Una de les idees es que ens envieu, partides que haveu fet vosaltres, perquè al final qui entèn molt bé perquè en un moment donat ha près una decisió i no una altra són els mateixos jugadors que interpretaven la partida, per nosaltres serà un plaer publicar-les i parlar d'elles.

En principi no volem noms de cap jugador o jugadora perquè pensem que d'aquesta manera evitem malentesos. Podeu enviar les VOSTRES partides, no volem partides de gent professional amb idees i subtileses que nomès entenguin la gent que s'hi dedica, volem partides nostres d'escacs. 
Les partides les podeu enviar al nostre correu electrònic  i el format hauria de ser en format PGN ja que l'obren tots els programes d'escacs.

Sense més dil.lació us deixem una partida i esperem gaudir tots molt d'aquesta secció:

Aquesta va ser una partida feta per mi, on jo portava les blanques, i la sensació que vaig tenir és que vaig estar totalment inferior a la posició en tota la partida, segurament l'obertura no és gens ortodoxa i segurament no vaig arrencar bé. Us proposo unes preguntes!

Al moviment 5.a3 i quan les negres fan 5...Bxc3 aquell peó aïllat de a és suficient ventatja per a les negres per guanyar la partida, com ho haguèssiu gestionat?

Com haurieu fet per guanyar la partida veient que el blanc està totalment passiu? Plans de joc

Quins movimments creieu que són els determinants del costat de les blanques per quedar tan malament?

Per suposat com a totes les partides d'escacs el més interessant és el raonament.

Esperem que gaudiu molt! I comenteu absolutament el que volgueu!!

Fins aviat!

Salut i escacs!

One thought on “Inaugurem fòrum de partides d’escacs

  • February 3, 2023 at 12:13 pm
    Permalink

    Hola bones! fins a la jugada número 6 és teoria, la variant Winawer de la defensa francesa. La jugada nº 6 de part de les negres Cc6 permet a les blanques 7Dg4 tot atacant el peó de g7 i pot ser complicada per a la banda de les negres, ja que si no volen perdre el peó haurien de fer alguna cosa com 7… Rf8

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *