Nosaltres

Nosaltres, Qui som nosaltres?

Nosaltres som una colla d'amics aficionats als escacs, que no estant massa contents amb com es desenvolupava l'activitat d'escacs a la nostra ciutat, vam decidir fundar el nostre propi club.

Han passat molts anys des d'aquell 2007, i encara avui, tot i que no hi som tots, per raons òbvies, nosaltres els aficionats a algun esport o a alguna disciplina, quan surten d'altres obligacions doncs hem de dir adéu als nostres hobbies.
Encara avui continuem tenint passió i jo crec que ens acompanyarà tota la vida, pel fantàstic esport dels escacs, un esport pel cervell, un magnífic desenvolupador d'algunes habilitats, com la presa de decisions des d'un raonament lògic, i d'altres, però sens dubte el millor dels escacs és compartir estones amb gent que li agrada una activitat que a tú t'agrada i que se'n pot parlar durant milers i milers d'hores i no acabaries mai. Un joc inabastable (almenys pel cervell humà) i fregant valors estratosfèrics, que evoluciona cada dia i sembla no tenir aturador.

Els escacs són un esport reconegut com a tal pel Comitè Olímpic Internacional (COI). Educadors i psicòlegs reconeixen els múltiples beneficis d’aquest esport:

    • A nivell intel·lectual, augmenta la lògica, la capacitat de càlcul, la capacitat d’atenció i concentració, entre d’altres

    • A nivell personal, millora el control emocional, la capacitat d’organització, presa de decisions, etc.

Molts records em vénen al cap de totes aquestes sortides amb els meus amics "dels escacs" que en realitat no els hi hauria de ficar entre cometes perquè són els meus amics de debó. Sortides als pobles a jugar en equip, organització d'activitats per a que la gent i nosaltres mateixos en gaudim (moltes vegades amb pena de que no ens hàgin pogut cedir més material i coses així (és el que ens passa als clubs com el nostre que tenim un pressupost molt  minso)), al cap i a la fi, fem el que podem amb el que tenim i sobretot amb molta il.lusió i ganes de continuar i continuar endavant amb aquest esport tan enriquidor per a tothom, desde nens, a avis.
Estem registrats a la Generalitat de Catalunya com Associació Esportiva (n.13848). Som un club jove amb moltes ganes de potenciar aquest esport a tots els nivells, i continuem amb la tasca engegada fa 15 anys,  on hem estat aconseguint èxits a nivell esportiu, guanyant  Campionats de Catalunya per Equips de la nostra categoria, entre d’altres.

També hem organitzat trobades d’escacs a nivell comarcal, tornejos a la Seu Vella de Lleida, per la festa major de Lleida, del barri de Balàfia.

No nomès això, l'emoció en els escacs, és una cosa intrínseca, la gent  pensa que és un esport per ficar-se a dormir, que li diguin a un jugador  que després d'estar 4 hores pensant, li queden 40 segons al rellotge, ha de fer una jugada precisa (al final, una erradeta et fa perdre la partida) i del seu punt depèn que el seu equip "guanyi el matx". Emoció i tensió fins al final! Efectivament!

Nosaltres, sí, havia de parlar de nosaltres, nosaltres som les persones que tenim passió per aquest esport, en gaudim, gaudim organitzant coses i reunint-nos i passant bones tardes al centre  cívic de Balàfia, en un clima agradable, familiar i on tothom és benvingut.

Volem crear un ambient de diversió i d’amistat al voltant d’aquest esport, i per això us diem, que vingueu al nostre club a gaudir!

Aquestos som nosaltres!