Ens ha deixat Francesc Riaza

Hola a tots,
És el primer cop que hem d’escriure l’adéu d’un conegut, ahir (15-2-2010) ens va deixar el Francisco Riaza, els més nous del club i dels escacs potser no sabeu qui era, però alguns dels veterans del nostre club si que el vam conèixer, i vam apendre i millorar amb ell. Ell ha estat tota la vida al Club d’Escacs Lleida, quan algun “piltrafilla” com jo s’apuntava al club, ell mai deia “no” a jugar una partida (com el Sr Bernaus o el Sr Cucurull que també ens van deixar fa temps)- alguns cops els jugadors més forts no volien jugar amb gent que acabava de començar per a no perdre el temps, però ell t’oferia jugar si veia que no tenies adversari per jugar, la veritat és que era una persona molt amable, amb la que es podia parlar i et donava consells, buscava la lògica als escacs, però per a mi era una persona molt accessible, no l’importava dedicar el seu temps a ensenyar als novells.
Riaza
Va ser un dels impulsors dels escacs escolars a Lleida, recordo que feia classes al col·legi Joan XXIII (i segur que a més llocs), i d’allí van sortir bons jugadors federats. Li agradaven els escacs i se li notava. Sempre que podia jugava els tornejos que es feien a Lleida o voltants, tant era el club que l’organitzés.
Lleida - Maragall

Volia penjar una foto de fa ja molts anys, potser massa. A la primera fila, el segon per la dreta és ell. El dia de la foto ha estat per a mi el millor dia jugant a escacs (estic segur que si pregunteu a més jugadors de la foto -alguns els coneixereu- no seré l’únic que ho afirma), va ser un matx de 2a catalana: Maragall vs Lleida B, el millor tauler del Lleida no hagués entrat en el Maragall. El resultat va ser 3 a 7, va ser increible, (vam guanyar!!!!) ell va ser partícep d’aquell dia.
Malgrat el descens, m’encantava jugar en aquell equip i amb els companys que hi vaig tenir, i el Paco era dels primers a fer pinya.

Descansa en pau Francisco

3 thoughts on “Ens ha deixat Francesc Riaza

 • February 17, 2010 at 6:28 am
  Permalink

  Una gran persona i gran amant dels escacs.
  Segur que allà on estigui jugarà alguna partideta de tan en tan.

  Reply
 • February 16, 2010 at 9:52 pm
  Permalink

  Estem molt agraïts al Paco per tot els que va ensenyar.Sempre el recordarem.

  Reply
 • February 16, 2010 at 9:13 pm
  Permalink

  va ser el primer mestre del marc en escacs i sempre recordaré una cosa que li deia: -" Cuando alguien te ponga una pieza en una casilla piensa que quiere hacerte este tio con esa pieza alli." Gràcies paco pel temps que ens vas dedicar. JORDI

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *