Lliga catalana 2017 — Ronda 3

El passat diumenge 7 de febrer es va disputar la tercera ronda de la Lliga Catalana. Al primer equip el va tocar viatjar a Ivars d’Urgell, mentre que l’equip B tenia un desplaçament llarg però sempre agradable fins a Andorra.
 
L’equip A va viatjar amb el Xavi López, que debutava en la lliga, el Jose, l’Emili, el Dani, el Jesús, el Jaume, l’Albert i el Marc que també debutaven i els últims dos taulells l’Armand i el Joan Montagut.
 
Es presentava un matx molt disputat, en cap taulell hi havia una diferència important d’ELO com demostra l’ELO de mitja dels dos equips. L’Ivars tenia una mitja de 1992 i el Balàfia-Adejo1972. Per tant sabíem que era un dia de lluitar totes les partides.
 
El matx no va començar massa bé amb la derrota d’en Joan a l’últim taulell bastant ràpid. Les demés entraven en un mig joc molt lluitat sense cap aventatja clara per cap jugador.
 
Poc a poc van acabant partides. En Jaume va guanyar un final d’alfils de diferents colors al Sr. Solé, però en Marc va perdre el seu final de torres, poc més tard l’Armandfirmava unes taules molt lluitades.
 
Havia molta tensió a la sala perquè les partides estaven sent molt lluitades i ja es veia que s’haurien de lluitat totes les partides.
 
Desprès van arribar dues victòries més de part d’en Xavi que va aprofitar un error del reu rival i en Joan Masot.
 
Arribàvem així a un resultat temporal de 2’5-3’5 amb aventatja, però encara quedava molt per lluitar. El Jose al segon taulell contra Ramon Gabarró va quedar-se amb un bon atac sobre el rei negre i va acabar guanyant peça, poc desprès el seu rival va haver d’abandonar.
 
Quasi al mateix temps, l’Emili es deixava una combinació i va haver d’abandonar.
 
Llavors estàvem amb 3’5-4’5 quedant dos partides però ja amb molt poc temps al rellotge.
 
L’Albert tenia un final de torres amb peó de més però tots en un flanc, donat que no tenia temps al rellotge va acceptar l’oferiment de taules del seu rival. Així vam fer el 5é punt que ens assegurava puntuar. Quedava només el Dani amb un final molt difícil on s’havia de calcular molt quan ja no quedava temps.
 
Ivars 2017 Campionat Equips Ronda 3
Després d’una sèrie de combinacions, en Dani es va quedar amb dos peons i el seu rival només amb un cavall, la qual coses el feia impossible de perdre, llavors amb unes taules segures el matx ja era nostre, i així va ser. Van signar taules donant un resultat definitiu de 4’5 a 5’5.
Tercera victòria consecutiva del nostre primer equip.
 
Per altra banda, l’equip B va viatjar amb el César, l’Antonio el Jordi, l’Alexis, El Dani Cano i l’Aitor Carles. Es va matinar bastant però com ja he dit sempre és bonic visitar el país dels Pirineus.
El matx va començar força bé amb la ràpida victòria de l’Alexis aprofitant una errada del rival que s’ha deixat dama, poc desprès també van acabar en victòria les partides del Jordi, en Dani i l’Aitor.
Així doncs, ràpidament ja ens vam posar amb 0-4. Quedaven els dos primers taulells, el Cèsari l’Antonio.
 
La partida del Cèsar ha estat molt lluitada amb moltes alternatives per part dels dos jugadors. Finalment han acordat taules.
 
I per últim ha quedat l’Antonio. Han arribat a un final molt apretat i pràcticament no tenien temps al rellotge ni l’un ni l’altre, per desgràcia nostra l’Antonio s’ha deixat mate, donant un resultat final de 1’5-4’5.
Equip B Andorra
 
 
Per tant, dues victòries més aquest cap de setmana que ens donen molta moral per la setmana vinent que per cert juguem a casa.
L’equip A rebrà al Baix Segre i l’equip B rebrà a l’equip de l’Alta Ribagorça. Si us voleu atansar les partides començaran a les 9:30.
Gràcies a tots.
Salut i escacs!!