4 herois a Balaguer

Hola a tothom.

Com ja sabeu aquestos dies es disputa a Balaguer problablement el campionat més important que es fa a la nostra província. Es tracta del 15é Open Internacional d’Escacs de Balaguer.
És un torneig molt dur amb escaquistes d’arreu del món, molts d’ells professionals. Jugar aquest campionat per a un amateur és una autèntica heroicitat. I el Club d’escacs Balàfia es troba representat amb 4 jugadors. 4 autèntics herois.

Són el Jordi i Marc Borràs, el Genís i el Javi Paul. Tots 4 no s’ho van pensar a l’hora d’inscriure’s en aquest campionat i de ben segur que difrutaran molt d’aquesta experiència.

Ja s’han jugat dos rondes. La primera sense massa història ja que tots 4 jugaven contra jugadors titulats. Però com molt bé diu el Javi van ser 4 Masster Class gratuites. Tot i que van ser 4 derrotes, de ben segur disfrutarien de les partides.

La segona ronda va ser diferent. Ja jugaven contra jugadors assequibles. De totes maneres no van tenir sort i es van perdre les 4 partides.
La partida del Marc va ser la més disputada. Va tenir ventatja durant l’obertura i va agafar la iniciativa ràpidament. Llàstima que no va veure un cop tàctic del seu rival, l’Albert Sanuy, que va donar la volta a la partida i en poques jugades va haver d’abandonar. De totes maneres felicitem al Marc des d’aquí perquè va jugar molt bé.
El Javi va jugar contra l’Arnau Arnó. Un ríval que cada dia jugar millor i malhauradament ho va demostrar contra el Javi que al sortir de l’obertura ja es va veure molt limitat d’espai impedint que les seves peces juguèssin a plaer. En canvi el seu rival es movia millor i al final va trobar el camí de la victòria. Ànims Javi segur que avui ja hauràs guanyat.
Arrivem a la partida del Genís. La seva rival la Imma Montoliu va demostrar tenir més nivell que el Genís però tot i així el Genis li va fer suar tinta xina. El nostre company va sacrificar qualitat per tenir iniciativa en el joc, i amb una parella d’alfils que podia fer molt mal. De totes maneres la Imma no es va ficar nerviosa i va acabar guanyant.
Per últim arrivem al Jordi. Va plantejar com sempre una lluita intensa al tauler. Amb una posició molt tancada que no li ficava les coses fàcils al seu rival. Malgrat tot al final, un escac al descobert amb un cavall va obligar al Jordi a tombar el rei.

Bé en dos rondes tot han sigut derrotes, però ja sabíem que seria un campionat difícil, però també sabem que és molt llarg. Segur que els nostres herois tindran la seva oportunitat.

Ànims a tots!!
VISCA EL CLUB ESCACS BALAFIA!!!!

pd: Recordem que els mesos de Juliol i Agost el club romandrà tancat. Disculpin les molèsties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *