Ha marxat en Jaume Inglés, el ‘sr. Inglés’

Hola,
Aquesta notícia és per informar-vos de què el Jaume Inglés Boirach ens ha deixat avui, als 91 anys. Molts potser no l’heu arrivat a conèixer, una llàstima perque ell era tota una ànima dels escacs. Jo vaig començar a jugar tard i ja aleshores ell era dels més veterans de la provincia (2 cops Sots-campió de Gent Gran).
El seu club era el Club Joventut Escacs Arbeca, l’Arbeca, sí, abans a Arbeca hi havia un club d’escacs, fins i tot s’havien disputat competicions provincials, com una Copa Catalana. Tot i ser el més gran, amb edat,  amb esperit era el més jove, perque en quant a vitalitat ens donava mil voltes a tots. Encara no he conegut una persona tan gran -d’edat- amb un esperit més jove que el que tenia ell.
Un dels jugadors d’aquella época el Mombiela que jugava al Lleida sempre es sorprenia per la vitalitat del Sr Inglés.
Era el motor de l’Arbeca, qui tirava del carro, a les competicions era dels fixes, no sé si va arrivar a guanyar un dels inicials premis a la constància (als que jugaven totes les rondes de totes les competicions), els darrers anys, ell va era l´únic jugador del seu poble que jugava, i no li feia pas mandra d’anar tot sol amb els seu cotxe a jugar on fos (pocs jugadors d’aquesta pasta queden), finalment per motius de salut ja no podia conduir.
Segons ens han informat l’enterrament serà demà dijous 22 Abril a les 19.00 a la parròquia Sant Jaume d’Arbeca.
Bon viatge Jaume allà on siguis.
Lazo Negro

2 thoughts on “Ha marxat en Jaume Inglés, el ‘sr. Inglés’

 • April 24, 2010 at 11:05 pm
  Permalink

  Si senyor.
  Jo també el recordo dels meus inicis.
  Una gran persona que tractava als més joves amb molt de carinyo.

  Que descansi en pau i faci alguna partideta de tant en tant.

  Reply
 • April 24, 2010 at 7:45 pm
  Permalink

  Fa més de 25 anys que que cònec al Sr. Inglès d'Arbeca era el president, el secretari i el primer jugador del club Arbeca dispossat a anar a jugar als escacs on fós, no en tenia prou amb les competicions provincials que moltes vegades quedaven amb el meu pare per jugar partides de café. Sempre que veia algú d'Arbeca els hi preguntava que fa el Sr. Inglès i fins fa poc hem deien que encara jugava pel café a Arbeca, als 91 anys !!! Tota una vida llarga d'amor als escacs. Recordo que m'explicava lo difícil que ho va passar a la Guerra Civil, sobre tot a la Batalla del Segre per la zona de Vilanova de la Barca i Termens, crec recordar que era d'una lleva anterior a la del biberó es a dir tenia 19 o 20 anys quan va fer la guerra.
  Tot un esperit de lluita !!!!
  Descansi en pau

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *