Cara i creu avui al Centre Cívic de Balàfia

Hola a tothom!!

Avui ha sigut un matí llarg al Centre Cívic de Balàfia.
El primer equip tenia enfront un rival ‘a priori’ assequible, el Lleida-‘C’. L’últim classificat de la Primera Provincial.
En canvi el Balàfia-B avui rebia la visita del líder de la categoria: el Tàrrega-‘C’

Els resultats definitius han sigut els següents:

Primera Provincial

Balàfia-A 8 — Lleida-C 0

Tercera Provincial
Balàfia-B 1 — Tàrrega-C 3

Aplastant victòria doncs del primer equip que a falta de només una ronda continua líder amb un punt d’avantatge sobre el Torà que continua a la nostra estela.
S’ha de dir que avui el Torà ha guanyat 8-0 enfront del Balaguer-C si bé, l’equip de la Noguera no ha presentat cap jugador.
Ens ho juguem tot el diumenge que bé a la ciutat de Ponts. Amb mitg punt pujem de categoria, però al tanto que no serà fàcil.

En quant al Balàfia-B avui ha lluitat molt, però finalment només ha aconseguit un puntet. De moment anem tercers a un punt del segon classificat, el Vallfogona-C.
S’haurà de lluitar molt a Ponts. Encara està tot per decidir.

Però ara anem a detallar una mica com ha sigut el dia.
Com hem dit, tant el Balàfia-A com el Balàfia-B jugaven a casa. Erem, doncs, 24 persones jugant al Centre Cívic. Tot un espectacle per als amants dels escacs. De fet, podem dir que avui han vingut molts curiosos a mirar les partides. Per supossat són molt benvinguts.
Avui el Balàfia-A estava integrat per l’Andreu, l’Emili, el Jose, el Valen, el Javi Paul, el Dani i en els últims dos taulers els germans Marc i Jorgina Borràs.
I al Balàfia-B avui jugaven el Sergi, el Javi Pareja, el Jordi i el Dorin.
Les partides han començat a tocar de dos quarts de 10, i en poc més de mitja hora el primer en acabar ha sigut ………. com no podia ser d’una altra manera Javi el rápido, que ha destrossat el seu rival en poques jugades..
No han trigat massa tampoc en guanyar el Javi Valen i la Jorgina. I poc desprès l’Andreu al primer tauler ha fet un mat espectacular amb alfil i cavall i sacrifici de dama inclòs. Com diem, el mat ha sigut ESPECTACULAR.
En qüestió d’un hora el Balàfia-A ja havia aconseguit 4 punts i les altres partides tenien molt bona pinta.
On no hi havia cap partida clara era al matx del Balàfia-B. L’únic que tenia una petita avantatge era el Jordi amb un peó pasat al flanc de rei. En canvi tant el Sergi com el Dorin tenien posicions inferiors. El Javi Pareja per la seva banda tenia una partida molt tancada i no hi havia res decidit.

Al cap d’una estoneta ha arrivat la victòria del Marc, fet que consumava la victòria del matx a favor del nostre equip a falta de tres partides. Mentrestant el Jordi havia de firmar unes taules desprès de perdre l’aventatge que tenia, i per contra, tant el Sergi com el Dorin perdien les seves partides.

Per al final quedaven al primer equip el Dani, l’Emili i el Jose, i en el segon equip el Javi Pareja.
El Dani ha tingut sempre avantatge a la seva partida, i mica en mica, i amb molta paciència ha guanyat el punt.
L’Emili en canvi avui ha hagut de patir però en un moment donat el seu rival fa una jugada il·legal que pràcticament li fa perdre la partida.
Quedaven ja sols el Jose, com sempre l’últim en acabar, i el Pareja.
El Jose tenia la posició guanyada feia estona, però el seu rival era molt lluitador i fins la una del migdia no ha pogut dir que havia guanyat. Firmava dons el segon 8-0 consecutiu per al Balàfia-A.

Ja només quedava el Pareja, en una posició molt i molt tancada on hem pogut inclús veure una posició de zungwang. Tot i que el seu rival li reclamava taules, el Javi com sempre molt lluitador ha fet tot el possible per guanyar, però finalment ha hagut d’acceptar les taules.

Si voleu consultar les actes, aqui les teniu.
L’acta del primer equip
L’acta del segon equip.

Companys i companyes.
Agafeu forces que només queda una ronda, això si, la més complicada.

VISCA EL CLUB ESCACS BALÀFIA!!!

One thought on “Cara i creu avui al Centre Cívic de Balàfia

  • March 15, 2010 at 12:54 pm
    Permalink

    Vinga nois que no podem fallar a Ponts, una espenteta més i a Preferent l'any que ve.
    Llàstima del Balafia B que ho te molt difícil pujar de categoria i diumenge ens ho juguem el tot o res a Sort, ànims que tot es possible.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *