Setmana de la ciència Lleida 2023 i els escacs, Presents!!

Hola bones!

Aquesta vegada no us parlem d'una activitat organitzada per nosaltres, us parlem d'una activitat emmarcada en el "Pint of science" que és celebrat a tota Europa!

I direu i què te a veure aquest event en la nostra afició? Doncs aquest any n'hi ha vàries ponències i una d'elles és "¿Mejora el ajedrez la inteligencia y las notas?". Una qüestió que ha donat sempre molt de què parlar, si millora el rendiment cognitiu i tot el relacionat en aquest aspecte, i suposo que tothom té una teoria una mica "cunyadil" si em permeteu l'expressió, però en aquest cas la ponència la fa l'Àngel que coneix molt del tema.

L'event es fa Avui dilluns 22, demà dimarts 23 i dimecres 24. El relatiu al nostre àmbit la xerrada d'escacs serà dimarts dia 23 a les 19 de la tarda al PUB LEGEND.

Tot i així com sabem de bona fe que molts escaquistes són interessats del món de la cultura, la ciència us passem el programa de les ponències que es duran a terme.

Dilluns 22 de Maig: 

"Quin orígen tenen els nostres noms de lloc?" - Carlos Ángel Rios Jiménez
"Per què prenem San Miguel? Més enllà dels  "últims de Filipines" - Laura Díaz Esteve

Dimarts 23 de Maig:

"¿Mejora el ajedrez la inteligencia y las notas?" - Àngel Blanch Plana
"La medicina del siglo XXI: cómo vencer al cáncer" - Diego Arango

Dimecres 24 de maig:

"Alimentos locales, una historia de sostenibilidad" - Marta J. Muñoz Gómez
"Arterias fluviales" - Damià Vericat Querol

A mi personalment tot el programa em sembla molt interessant, enriquidor, esperem que si més no saber que es fa un event així almenys la gent estiguès informada per si els hi apeteix anar. Jo hi aniré!!

Us deixem una nota de color, el video de la presentació!
Video Setmana de la Ciència Lleida 2023 22 23 i 24 de Maig
Us deixem aquí una frase que va dir un dels campions del món d'escacs que qualsevol escaquista hauria d'estudiar.

José Raúl Capablanca un cubà campió del món d'escacs entre els anys 1921 i 1927 va dir: "El ajedrez es algo más que un juego; es una diversión intelectual que tiene algo de arte y mucho de ciencia. Es además, un medio de acercamiento social e intelectual". 

Ens veiem al Legend!
Salut i escacs!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *